0 artikels in winkelwagen.

FAQ's of Veelgestelde Vragen over Shapewear

 1. Kan ik ondergoed dragen onder de shapewear slipjes en broekjes?
 2. Waar wordt shapewear gemaakt?
 3. Hoe was ik shapewear?
 4. Waaruit bestaat shapewear?
 5. Blijft shapewear op zijn plaats?
 6. Ik heb een grotere cupmaat, welke shapewear is voor mij het best?
 7. Kan ik een bh dragen onder shapewear?
 8. Wat maakt de shapewear geselecteerd door Jolilly verschillend van andere shapewear op de markt?
 9. Hoe bepaal ik mijn maat?
 10. Waarom dien ik mijn maat te baseren op de maat van mijn broek?
 11. Wat als ik niet zeker ben over mijn maat?
 12. Is shapewear warm om te dragen?
 13. Hoe trek ik shapewear aan?
 14. Ik heb nog een andere vraag.

Antwoorden

1. Kan ik ondergoed dragen onder de shapewear slipjes en broekjes?

Dat kan je zeker. Maar alle shapewear slipjes en broekjes kunnen ook je ondergoed vervangen.

2. Waar wordt shapewear gemaakt?

Bij Jolilly verkopen we verschillende merken van shapewear. Elke merk heeft eigen productie eenheden of werkt samen met leveranciers die voor hen de shapewear produceren.

3. Hoe was ik shapewear?

Dit is natuurlijk ook afhankelijk van merk tot merk. Maar toch raden we het volgende aan:

 1. Handwas
 2. Plat laten drogen en
 3. Geen hoge temperaturen noch bleekmiddel.

4. Waaruit bestaat shapewear?

Het materiaal waaruit shapewear wordt vervaardigd bestaat meestal uit een combinatie van elasthaan en nylon. Elasthaan is een kunstvezel die wordt gekenmerkt door zijn grote elasticiteit of rekbaarheid.

Elasthaan is soms beter bekend onder de Engelse vertaling "spandex" of onder de merknaam Lycra. Een leuk weetje, het Engelse woord "spandex" is een anagram van "expands". De uitvinding van elasthaan betekende een ware revolutie in de kledingsindustrie, meer bepaald voor het ontwerp van sportkledij en zwemkledij en recent ook shapewear en medische compressiekledij.

Door het percentage elasthaan in het textiel van de shapewear aan te passen, kan de corrigerende sterkte worden verhoogd of verlaagd. Zo bevat CASS Luxury Shapewear 5% elasthaan en 95% nylon, terwijl de shapers van de Body Wrap Regular lijn 25% elasthaan bevatten. Hoe hoger het gehalte elasthaan, hoe strakker de shaper.   

Voor het ontwerp van shapewear en corrigerend ondergoed heeft elasthaan volgende positieve eigenschappen:

 1. Het stroomlijnt de vorm van je lichaam.
 2. Het is in staat om op welbepaalde plaatsen je figuur zichtbaar te corrigeren.
 3. En dit met hetzelfde draagcomfort als gewoon ondergoed.

5. Blijft shapewear op zijn plaats?

Corrigerend ondergoed blijft mooi op zijn plaats zitten op voorwaarde dat je de juiste maat draagt.

Je kan corrigerend ondergoed ook in je broek stoppen of onder je ondergoed dragen, waardoor het beter op zijn plaats blijft.

Bij dames met een peervormig figuur kunnen corrigerende topjes opstropen. Daarom adviseren we deze dames eerder een keuze te maken uit onze selectie corrigerende body's.

6. Ik heb een grotere cupmaat, welke shapewear is voor mij het best?

Bij dames met een grotere cupmaat kan shapewear de buste platdrukken, wat een heel oncomfortabel gevoel kan geven. In het geval van een grotere cupmaat kies je best voor shapewear die je kan dragen met je eigen bh.

Wij hebben alle shapers die je kan dragen met je eigen bh verzameld in de afdeling Open Buste Shapewear.

7. Kan ik een bh dragen onder shapewear?

Ja, onder de meeste corrigerende topjes, body's en onderjurken kan je een bh dragen. Wanneer je ze draagt boven je bh, zullen ze de markeringen van je bh verbergen.

Sommige shapewear topjes, body's en onderjurken hebben een ingebouwde bh met voorgevormde cups. Deze draag je dus best zonder eigen bh. 

8. Wat maakt de shapewear geselecteerd door Jolilly verschillend van andere shapewear op de markt?

De shapewear producten en merken in Jolilly's online speciaalzaak worden geselecteerd op basis van volgende criteria:

 1. Kwaliteit: Behoud van figuurcorrigerend effect na regelmatig gebruik en veelvuldig wassen.
 2. Comfort: Vervaardigd uit - al dan niet gepatenteerde - weefsels op basis van stiktechnieken die maximum draagcomfort tot doel hebben. Zo worden bijvoorbeeld alle shapers van CASS Luxury Shapewear vervaardigd uit het gepatenteerde Invisisupport textiel met strategisch stikwerk.
 3. Elegantie: Ontworpen met het oog op elegantie en aantrekkelijkheid. Zo hebben verschillende merken nu ook shapewear ontworpen waarmee je mag gezien worden! En sommige shapewear kan ook als bovenkleding gedragen worden. Zo hebben verschillende klanten ons gemeld dat ze de corrigerende legging van CASS Luxury Shapewear regelmatig als legging of broek dragen. 

Zo is ondertussen de selectie van Jolilly de favoriete shapewear geworden van vele celebrities, mannequins en modebewuste vrouwen.

9. Hoe bepaal ik mijn maat?

Elk shapewear merk hanteert een eigen maatvoering. Bepaal je shapewear maat op basis van de confectiemaat van je broek en raadpleeg steeds de maattabel als deze wordt aangeboden.

Bij het plaatsen van je bestelling, worden in het optiemenu "Uw Maat" steeds de maten getoond die bij Jolilly in voorraad zijn. 

10. Waarom dien ik mijn maat te baseren op de maat van mijn broek?

Omdat de omtrek ter hoogte van de heupen het corrigerend ondergoed op zijn plaats houdt.

11. Wat als ik niet zeker ben over mijn maat?

De juiste maat kiezen voor je corrigerende ondergoed is heel belangrijk. Een te kleine maat zorgt voor minder comfort, terwijl een te grote maat niet optimaal je figuur zal corrigeren. In geval je niet zeker bent over je maat raden we je aan om een maatje groter te bestellen of twee maten van hetzelfde product te bestellen.

De maat die je niet past, kan je altijd terugsturen, we betalen je gegarandeerd terug.

In geval van vragen over je maat, staat Tessy, onze shapewear product specialiste, klaar om je te helpen! Stuur haar een email via info@jolilly.com of bel haar op het nummer 0498 531 950 wanneer in België of het nummer 010 340 0508 wanneer in Nederland.

12. Is shapewear warm om te dragen?

Het textiel is gemaakt van nylon en spandex dat koel aanvoelt op de huid. In de flanken van de corrigerende topjes, jurken en body′s hebben de meeste shapewear fabrikanten ventilerende inzetstukken ingestikt.

Sommige merken hebben shapewear gemaakt uit dunner textiel, zoals bijvoorbeeld de naadloze Invisible Slim lijn van IMEC of de Beauty Secret shapewear lijn van Wacoal. Deze shapewear heeft dan meestal wel een minder sterk corrigerend effect, maar de shapewear zal minder warm aanvoelen. 

13. Hoe trek ik shapewear aan?

Het juist aantrekken van corrigerend ondergoed is heel belangrijk om maximaal voordeel te halen van het corrigerende effect. Volg daarom steeds deze instructies:

 1. Instappen: langs boven in de corrigerende tops, jurken, breokjes en body′s stappen
 2. Optrekken: vervolgens het kledingstuk optrekken tot op de gewenste hoogte
 3. Aanpassen: op bepaalde plekken van het lichaam de correctiekledij aanpassen

14. Ik heb nog een andere vraag.

Tessy, onze shapewear product specialiste, staat klaar om je te helpen. Aarzel niet om haar te emailen via info@jolilly.com, haar te contacteren via de onderstaande link of om haar te telefonisch te contacteren. In België kan je haar bereiken op het nummer 0498 631 950 en in Nederland op het nummer 010 340 0508.

  Bezig met laden...